Ontgassen

Als er een te hoge concentratie van een bepaalde gas soort wordt aangetroffen in een container moet deze container geventileerd worden. Ventilatie moet worden uitgevoerd tot onder de grenswaarde van de aangetroffen gas soort.

Ontgassen/ventileren kan op drie manieren:

  • Natuurlijke ventilatie.
  • Mechanische ventilatie op locatie.
  • Mechanische ventilatie op speciale locaties.

Natuurlijke ventilatie.

Bij deze manier is het openen van de deuren voor een bepaalde periode vaak voldoende om de container schoon te krijgen. Deze methode is bijvoorbeeld goed toe te passen bij hoge waarden van CO en CO2.

Mechanische ventilatie op locatie.

zuigmondsysteem

Dit systeem verdient de voorkeur. Hierbij wordt gebruik gemaakt van krachtige ventilatoren die de container ventileren. Er zijn verschillende methode van mechanische ventilatie waarbij meestal een zogenaamde ontgassingsdeur moet worden geplaatst. Deze deuren zijn echter moeilijk door 1 persoon alleen te plaatsen. Gasmeting-Nederland beschikt over een mobiel systeem waarbij het niet nodig is de deuren te openen(zie foto). Dit systeem is door 1 persoon in korte tijd te plaatsen en werkt kostenbesparend daar de container vaak op locatie kan blijven, dit kan met name bij een Fyco ( douane ) controle een uitkomst zijn.

Mechanische ventilatie op speciale locaties.

Als het om wat voor reden dan ook niet ontgast kan worden op locatie kunnen wij de ontgassing uitvoeren op speciale ontgassings locaties.

Maasvlakte, Amsterdam, Nijmegen, Wanssum, Den Bosch, Born, Oss, Tiel en Venlo.         

Voor ontgassings afspraken neemt u contact op met ons kantoor of via het contactformulier.

Terug naar het overzicht